Eerste hulp bij vitaliteitsmanagement

De Schijf van Vijf van Vitalogisch is een handige tool om binnen jouw organisatie vitaliteit op de kaart te zetten. Deze tool helpt om bewustwording te creëren rondom het begrip vitaliteit, zorgt voor inzicht in de behoeften van jouw medewerkers en zorgt voor een gemeenschappelijke taal rondom jouw vitaliteitsprogramma. De Schijf van Vijf bestaat uit de volgende onderdelen: Vitalogisch, Fysiologisch, Psychologisch, Ecologisch en Filosofisch. In de komende blogposts zal ik ieder onderdeel bespreken.

De groene schijf: Vitalogisch

Vitalogie, wat is dat? Vitalogie heeft te maken met levensenergie en hoe je zelf de regie kan pakken om jouw levensenergie te vergroten.
Dat begint natuurlijk me een eerste stap, want “Zonder noodzaak geen verandering”. Stilstaan bij het nut en de noodzaak van een vitale organisatie of op persoonlijk vlak, een vitaal leven is de basis voor succesvolle gedragsverandering. Daarom is het goed om eens stil te staan bij de volgende vragen:

– Welk cijfer geef je jouw vitaliteit op dit moment?
– Welk cijfer zou je willen dat het is?
– Wat levert het je op om aan de slag te gaan met vitaliteit?

Inzicht en bewustwording
Inzicht en bewustwording van jouw vitaliteit zorgen dat je gericht aan de slag kan met het opstellen van een doel. Vervolgens kan je stap voor stap aan de slag met concrete acties om dit te bereiken.

De groene schijf Vitalogisch zorgt voor een stip op de horizon, maar jij mag aan de slag.
Niemand anders gaat het voor je doen.

Samen kom je verder

Soms is een beetje hulp wel handig.
Ik help jou of jouw organisatie/team graag op weg.

Eens koffie drinken? Laat het me weten en dan plannen we iets in.

 

 

 Voor nu veel succes met het onderzoeken van de nut en jouw doel en onthoud kleine stapjes, groots resultaat!

Volgende week staat de gele schijf Fysiologisch centraal.